Vyhledávání

Kontakt

Knyk bez hranic
Knyk 45
Havlíčkův Brod
580 01

Kontakt: 702 005 065

knykbezhranic@seznam.cz

Knycká pětihodinovka - aneb potíme se pro slané 2019

11.06.2019 00:00

O CO JDE

Knycká pětihodinovka – aneb potíme se pro slané je charitativní běh Vlkovskem,kde jsou vítáni všichni běžci i neběžci , kteří si chtějí užít pohodové odpoledne v přírodě a ještě tím podpořit dobrou  věc . Celý výtěžek z akce bude věnován Klubu nemocných CYSTICKOU FIBRÓZOU - www.klubcf.cz ,  který peníze dále rozdělí potřebným.

Zdolávat se bude opakovaně okruh dlouhý 4 kilometry, v časovém limitu 5 hodin.

Trať závodu vede převážně lesem, přes  louku a  polní cestou. Krátká část vede po místní, málo frekventované komunikaci. 

Začít a skončit můžete kdykoliv mezi 13:00 a 18:00 hodinou. Počítá se kolo započaté i ukončené v tomto čase. Kolik okruhů dáte je jen na Vás!

Vítězí běžec s nejvyšším počtem uběhnutých kol v každé z kategorií.

CÍL PROJEKTU

Cíl je myslím celkem jasný! Cystická fibróza je dědičné onemocnění,  které je v dnešní době léčitelné ale ne vyléčitelné. CF postihuje především dýchací a trávicí systém a narušuje funkci potních žláz. Nemocní mají až pětkrát slanější pot, proto se jim také říká ,,slané děti,,.  Tito lidé mají život složitější, a proto jsme se rozhodli jim pomoci  nejen finančně, ale i zviditelněním této ne moc známé nemoci. Více o CF najdete na stránkách  www.klubcf.cz

Příjemným pozitivem této akce je bezesporu i to, že uděláte něco i pro své zdraví :o)

KATEGORIE

Soutěžit se bude ve věkových kategoriích od kočárků až po seory.

       -          D1  - Děti 0-5 let - mrňousci - kočárky, pěškobus, odrážedla, kola a jiné povozy

-          D2 - Děti 6-10 let -  školní frajeři a frajerky

-          D3 - Děti 11-14 let - teenageři a teenagerky

-          Ž1 - Ženy  15-39 let – mladý borky

-          Ž2 - Ženy  40-59 let – zkušený borky

-          Ž3 - Ženy  60-111 let – veteránky

-          M1 - Muži 15-39 let – mladý borci

-          M2 - Muži   40-59 let – zkušený borci

-          M3 - Muži 60-111 let – veteráni

-          O - Kategorie originál – to kdyby jste se nám do žádné z kategorií nevešli  :o)

STARTOVNÉ 

Startovné  zaplacené do pátku 31.5.2019 je 150 Kč/osobu. Přiobjednat lze tematické triko za 350 Kč/ks a batůžek za 200 Kč/ks Více o tričkách a batůžkách níže.

Startovné při registraci až na místě, bez nároku na pamětní placku a bez možnosti pořídit si triko, je 200 Kč/osobu.

Kategorie D1-D3, tedy děti 0-14 let startovné neplatí. Jejich registrace předem je však výhodou, abychom věděli, kolik se nám jich na startu sejde. :o)

Pokud chcete podpořit dobrou věc větším finančním obnosem, než je startovné, můžete tak učinit do kasičky, umístěné na startu závodu.

V ceně startovného je náramek podporující nemocné s Cystickou fibrózou, běžecká tombola, občerstvovačka na startu závodu - tedy na začátku každého čtyřkilometrového kola (  voda, ionťáky, ovoce, něco na dodání energie ) a H2O občerstvení i v polovině kola. Pro registrované do 31.5.2019 navíc již tradičně pamětní placka.

REGISTRACE

Registrace je možná na čísle 737922485 - Mutlová Renáta, mailem knykbezhranic@seznam.cz  , nejlépe však přes přihláškový formulář, který najdete v levo na liště nebo uplně dole pod tímto článkem. Odesláním formuláře souhlasíte se zveřejněním osobních údajů a pořizováním fotek. Registrace a platba startovného je možná do pátku 31.5.2019, a pak až na místě závodu. Po přihlášení dostanete potvrzovací email, s podmínkami platby a dalším infem.  Včasnou registrací a zaplacením startovného nám usnadníte organizaci celé akce, a rychlejší odbavení závodníků před startem.  Děkujeme.

Registrace nepřihlášených, a prezentace již přihlášených bude možná od 11:00 až do 17:00. Je jasné, že kdo dřív příde, ten dřív běží :o)

TRIČKA   A BATOHY

Tento rok máme opět jiná trika než minule.Jsou z limitované kolekce designérky Kláry Janypkové. Dospělácká trika jsou bílá s krátkým rukávem, 100% bavlna v gramáži 160g/m2 s obrázkem plic. Dětská trika v růžové nebo modré barvě s obrázkem medvěda, který drží větrník - symbol nemoci CF.

Batůžky jsou černé s obrázkam pusy a nápisem ,,Chutnám slaně,,

POZOR POZOR!!! je jich pouze omezený počet a lze je objednávat pouze do 31.5.2019 nebo do vyprodání zásob.

BEZPEČNOST

Bez ohledu na veškerá bezpečnostní opatření, je účast na běhu spojená s určitými riziky, souvisejícími zejména s charakterem tratě a délkou závodu. To si musí všichni účastníci uvědomit a před startem osobně podepsat, že startují na vlastní nebezpečí. Přes to, že akce bude probíhat přes den, jsou reflexní prvky na oblečení, kočárcích, dětských odrážedlech a podobně výhodou.

START A CÍL

Start a cíl závodu je na hřišti u kulturního domu Knyk. Tam je zajištěno občerstvení, zázemí na převlečení a relax ,doprovodný program, větrníkový workshop, dětský koutek,zdravotnický stánek, hudba, hry nejen pro děti :o), …....

SPONZORING

Chcete přispět víc, než jen startovným a svojí přítomností? Ozvěte se, určitě něco vymyslíme! :o)

TOMBOLA

Každý registrovaný běžec se zaplaceným startovným ( s registrační očíslovanou kartičkou ) bude mít šanci, po skončení závodu, vyhrát některý z darů od našich přátel a sponzorů.

PARKOVÁNÍ

Připraveno bude malé záchytné parkoviště, jinak budem parkovat všichni všude. Asi to nemusíme připomínat, ale neparkujte před vjezdy našich spoluobčanů – díky moc!!

UBYTOVÁNÍ

Ubytovat se je možno  přímo u kulturáku ve stanovém městečku – vlastní stan podmínkou :o)

NEBĚŽCI, NECHODCI

Všichni Vy, kteří se z  jakýchkoliv důvodů nechcete, či nemůžete potit, jste i tak vítáni. Přijďte se podívat a podpořit ty, kteří se potit budou.

PEJSCI A JINÁ ZVÍŘÁTKA

Hodní pejsci na vodítku jsou vítáni. Zhodnoťte však reakci vašeho kamaráda na větší počet potkávaných lidí s dětmi a cizími pejsky. A samozřejmě – sáčky s sebou! :o)

UPOZORNĚNÍ

Toto nejsou profesionálně organizované závody.  Jsme jen skupina nadšenců, kteří chtějí pomoc.

Věříme, že svým  nadšením a odhodláním vytvoříme něco, co bude fungovat a s trochou optimismu se může stát i tradicí.

Prosíme všechny o toleranci a ohleduplnost nejen ke všem  spoluúčastníkům  ale i lidem, kteří kolem trasy bydlí.

Věříme, že vše bude probíhat v duchu FAIR PLAY a společně si to spolu užijeme!

TRASA

Tento rok nám kůrovec trochu zavařil, tak ještě uvidíme kudy se vydáme. Pravděpodobně budeme muset jinudy :o(

    

                                 

Registrační listiny: