Vyhledávání

Kontakt

Knyk bez hranic
Knyk 45
Havlíčkův Brod
580 01

Kontakt: 702 005 065

knykbezhranic@seznam.cz

Výlet do ZOO Jihlava

14.09.2013 08:00

Sláva nazdar výletu!!!

I přes nepříznivé počasí a chřipkovou epidemii jsme se rozhodli na plánovaný výlet do Zologické zahrady v Jihlavě vyrazit. A vyplatilo se! Jela nás sice jen hrstka, ale o to víc jsme si to užili.

Na zvířátka jsme se těšili, takže už ve vlaku jsme si rozdali brožurky s obrázky a různými úkoly, hráli zvířecí poznávačky a vydatně se na cestu posilnili.

Největší úspěch u nás sklidily žirafy, předvádějící se opičky, spící medvěd na stromě, tygr s leopardem a tuleni.

Velikým bonusem pro nás bylo, že v termínu našeho výletu se v ZOO konal i Africký festival. Ve vesničce Matongo, která se na víkend 14.- 15.9.2013 proměnila na africkou vesnici, jsme neplánovaně strávili přes 2 hodiny. Nejen že jsme se posilnili ,,zdravým,, fastfoodovým jídlem  :oD, ale zůčastnili se mnoha aktivit, připravených pro návštěvníky ZOO. Do vědomostní soutěže jsme se vrhli s nadšením. Odměněni za snažení byli všichni, ovšem celkovým vítězem se stal Áďa Jonák. Gratulujeme! Luky Mutl st. se zůčastnil soutěže Africký míč, kde se svými třinácti hlavičkami nekompromisně převálcoval soupeře a zvítězil. Nechali jsme si naplést africké copánky, nebo si ozdobit obličeje.Ti zručnější z nás si ozdobili tričko, vyrobili náramek nebo pohlednici.Do aktivity zvané Africký buben jsme se zapojili téměř všichni. Šlo o bubenický workshop, kde jsme si pod vedením ,,šamana,, zkusili, jak se bubnuje při podávání jídla, při rituálních tancích, nebo při ovlivňování počasí. A světe div se! Asi po půl hodině snažení se zadařilo. Přestalo pršet a při návštěvě dalčích zvířat na nás občas i vykouklo sluníčko.

Při návštěvě ZOO jsme si také vybírali zvířátko, kterému jsme se rozhodli pomoci tím, že si ho jako sdružení adoptujeme a přispějeme tak na jeho provoz. Rozhodovali jsme se mezi 15ti zvířaty, a po hlasování se vítězkou stala Pralesnička barvířská.

Fotky z výletu na  https://knykbezhranic.rajce.idnes.cz/Vylet_do_ZOO_Jihlava/

A ještě nějaké fotečky učastníků našeho výletu přímo na stránkách ZOO Jihlava  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.619876631396257.1073741827.421579964559259&type=3